søndag den 22. februar 2015

Formelle måltider

Under retreat fungerer DharmaCentret som tempel, hvilket også vil sige at måltiderne indtages på formel vis. Man udviser den største omhu, ofrer lidt af maden på spisestuens alter, og chanter sutra sammen inden man spiser. Maden spises som en sindsnærværsøvelse, hurtigt og stille, og således bliver måltidet til en udvidelse af ens praksis, snarere end en afbrydelse.





søndag den 15. februar 2015

Kaihogyo

Under retreatet fik deltagerne en lille smagsprøve på en af mine højtelskede praksisformer; Kaihogyo. Vi gik skønne ture, mens vinter pludselig blev til forår for øjenene af os i løbet af få dage. Det var ikke svært at få øje på det under verden er.







mandag den 9. februar 2015

Retreat

I går afsluttede vi vores firedages retreat - og her til morgen sidder jeg i en hondo, der føles alt for tom... Tusind tak til alle jer der gjorde dette retreat til en enestående oplevelse. Nogen af jer er gamle venner, andre har jeg aldrig mødt før. Mange af jer kommer jeg bestemt til at se igen, men den gruppe der udgjorde dette retreat er for altid væk. Tak fordi I lod mig praktisere sammen med jer!

 Så er vi klar til at tage imod!




Dejlige stunder med en flok skønne mennesker - tak.


søndag den 1. februar 2015

Taknemmelighed

Taknemmelighed er en af de vigtigste faktorer i et lykkeligt liv. Hvis man er taknemmelig, er det svært at være rigtig ulykkelig.

Nogen gange glemmer vi at være taknemmelige for både de små og de store ting. Vi kommer til at tage det gode for givet, og fæster os kun ved det triste, som vi kommer til at opfatte som afvigelser. Det er spild af god lykke :)

En nem måde at sikre sig mod lykke-spild på, er at ritualisere taknemmeligheden. Lav dit eget lille taknemmelighedsritual, som du gennemfører hver dag. I begyndelsen er det svært at huske på det - hvis du for eksempel beslutter at dvæle ved de gode ting dagen har budt på ved sengetid, vil du i begyndelsen meget ofte opdage at du pludselig ligger i din seng, og fuldkommen har glemt det. Sådan er det hver gang man forsøger at indføre en ny vane - men bare rolig, mennesket er af natur et vanedyr, og det skal nok komme, bare du insisterer. Sæt eventuelt en lille seddel på dit spejl i badeværelset; så kommer du i tanke om din beslutning når du børster tænder!

Tag et par minutter til at tænke dagen igennem, og nyd at hvile i de gode ting. Intet er for stort eller for småt til at komme med i din reflektion; alt har værdi, lige fra det faktum at du - og måske endda alle dine kære - er i live, over personlige sejre, til den mindste godhed du har givet eller modtaget i dagens løb. Tæl dine velsignelser, og lad dem alle have mening.